Tisztelt Tanítók és Tanárok!

“Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, tanárokra emlékszik, nem módszerekre vagy technikákra. A tanár a szíve az oktatásnak.”

Sidney Hook

Mi, a Nokia budapesti munkatársai nagyra értékeljük azt az erőfeszítést, amivel Önök szinte egy nap alatt álltak át a hagyományos tantermi munkáról a távoktatásra. Megnyugtató mindenki számára, hogy a tanév nem szakad félbe, és nem kell majd a gyerekeknek a nyári szünetben is iskolába járniuk.

Tudjuk, hogy nincs minden tanárnak tapasztalata a szoftver és IT technológia területén. Honnan is lenne, hiszen eddig még nem kényszerültünk olyan helyzetbe, amikor ezt az oktatási formát tömegesen kellett volna alkalmazni az országban.

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy az átállás nem megy zökkenőmentesen, és bizonyára sok kérdés van Önökben, a Nokia önkéntes munkatársai a következő felajánlást teszik:
Lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk segíteni a távoktatás során esetlegesen felmerülő információ technológiai nehézségek megoldásában minden pedagógusnak, aki ezt igényli.

Olyan kérdésekben tudunk segíteni, mint hogy hogyan töltsenek le bizonyos jogtiszta szoftvereket, hogyan használjanak video konferencia megoldásokat, Google Drive-ot, Office 365-öt, vagy milyen online alkalmazásokkal tudják színesíteni a távoktatási eszköztárukat, ha konkrét feladatra keresnek megoldást.

A segítségnyújtás emailben, telefonon, vagy videokonferencia rendszer használatával történik. Szívesen fogadjuk általános, középiskolai, de akár egyetemi oktatók megkeresését is.

Kapcsolatfelvételre az oldalon található Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével van lehetőség. Ezen keresztül tudják megadni elérhetőségeiket, illetve azt, hogy pontosan milyen segítségre van szükségük.

Igyekszünk munkaidőben és munkaidőn kívül is rendelkezésre állni. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a segítségnyújtást a Nokia munkatársai önkéntes alapon, szabadidejükben végzik. Sem határidőt, sem konkrét megoldást nem tudunk garantálni az online segítségnyújtás keretében, bár természetesen mindannyian arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb tudást adjuk át Önöknek.
Bízunk benne, hogy összefogással és együttműködéssel könnyebben túl tudunk jutni a nehéz időkön.

Üdvözlettel:
A Nokia önkéntes munkatársai

Create your website at WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: